Salta al contingut
ABC21 – Fundació Catalana Síndrome de Down

Criptorquídia

La criptorquídia és l’absència d’un o tots dos testicles a la bossa de l’escrot, perquè es troben dins de l’abdomen i no han baixat adequadament fins a la posició habitual.

Síndrome de Down

En els nens amb síndrome de Down és relativament freqüent la criptorquídia, tot i que probablement aquesta alteració es produeix en un percentatge similar al de la població general.

Signes d’alerta

Els signes d’alerta de la criptorquídia són l’absència d’un dels testicles, o de tots dos, en la bossa escrotal. Així, si per exemple durant el bany es detecta que en la bossa escrotal no es palpen ambdós testicles, es recomanable consultar el pediatre.

Orientacions preventivoterapèutiques

Les mesures preventives consisteixen a detectar el problema, ja sigui en l’exploració física del pediatre durant la visita mèdica o de forma causal per part dels pares. En la majoria dels casos, l’alteració se soluciona espontàniament. Si no és així, i al cap d’un temps prudencial (cap als 2 anys d’edat) els testicles no han baixat adequadament fins a l’escrot, l’alteració se soluciona amb una petita i senzilla intervenció quirúrgica que, en la terminologia mèdica, s’anomena orquidopèxia.

Anar a dalt